31 March 2009

T.A.L.E.N.T.I.M.E


Yup!! Yup!! another brand new story telling [movie] by well-known director Yasmin Ahmad. Who else in Malaysia can be the best like her. She got her own way to give soul in each of her masterpiece. And the latest one is TALENTIME..

What is TALENTIME??
A talent search competition has matched two hearts - that of Melur, a Malay-mixed girl and an Indian male student, Mahesh. Melur, with her melodious voice, singing whilst playing the piano is one of the seven finalists of the Talentime competition of her school organised by Cikgu Adibah. Likewise Hafiz, enthralling with his vocalist talent while playing the guitar, divides his time between school and mother, who is hospitalised for brain tumor.

I watched this Movie last Sunday with my lovely dubby ZAM. This TALENTIME is about 2hours story, full with real life story. Happy, sad, comedy... it's COMPLETE!! They make me laugh and cry with them...I'm agreed with ZAM!! It was SUPERB Movie. 5 stars for TALENTIME!!

But as usual "Sayang, Nape cite best camni panggung kosong jer?"
"This is malay story sayang..It's not like outside's movie.
Now our job is to separate the words to everybody..." - said ZAM with a big smile to me.

Pity to us.. :(
Support Industri Tempatan !!

30 March 2009

Lights Off!! Good Job Malaysia!!

28 march 2009, 8.30pm - 9.30 pm Aku kat mana? Aku xde kat umah.. dr petang aku dah kuar. [of course lampu umah aku sume dah tutup :P ] kononnye nak beli lilin. bak kata adek bongsu ku, Awie, kne beli lilin, malam nie nak tutup lampu.. Adek aku yg kat Kedah pon semangat nak tutup lampu dan dia dah pun sign up kat earth hour website. hehehe.. alih2 brg2 umah len beli except lilin.. aihhh...

Aku pegi Mines Shopping Complex. Makan2.. Then main bowling. masa bergelap aku kat bowling center lah.. well guess what.. Mines Bowl pon sama2 sokong Earth Hour. akibatnye.. sume main bowling dalam gulap. termasuklah aku n ZAM. hihihi.. Thrill & really hv fun.. Aku rasa bangga dapat jadi sebahagian yang menyokong earth hour.

tapi aku sedey jugak... walopon nak rak promosi dibuat..but still have some people yg BUTA Isu Semasa.. fesyen nak Up-To-Date.. tapi hal2 semasa xmo amek tao.baik xyah duduk kat BUMI kite neh.. ape punya mental lah~ Well aku namao emo2.. let Them be whateva they wanna be.. They Just Miss The Precious Momment~

whink!!

26 March 2009

up : BWC the Jr~

Hye.. Sorry guys cz i'm upload this photo bit late. [I've some problem to transfer those pict from my new hp to pc. huhuhu] Still remember Faryn?? here we go, The gorgeous Faryn!!



-- Yeash!! This is Faryn.. Cute Gurl~ --


-- Excited, But Afraid to Hold --


-- Crowning Kay & her Baby --



== Aktiviti lepas tgk baby, lunchy lunch @ TonyRoma's --

25 March 2009

3 Days to go.. EARTH HOUR!!


Guys!! I'm sure y'll know about this. The Earth Hour!! For those who are not sign up yet, just follow 2 simple steps. What u only need to do is:
  1. Sign up at http://earthhour.org.my
  2. On 28 March 2009, 8.30pm to 9.30pm - Turn off the lights. Yup!! only for 1 hour!!
Common guys..Lets show that WE also care about our world. Lets show that Malaysian also love our mother earth. [80 countries will be involved ok..] Only 1 hour need.. In fact we can save the electricity bills. :D Just give mother nature a break..


Pray for our nature...
Lot's of love,
ARNIE~
[Proud to be Malaysian]

23 March 2009

Yay!!~ BWC the Jr.

21hb march 2009 - maria Call aku dan menyampaikan perkhabaran gumbira!!~ Kay da bersalen!! anak pompuan. Really?? yup!! syukurrrrrrr.... :D

Baby pompuan sulung, anak kepada Fairuz dan Khairani selamat melihat bumi alam fana ini tepat jam 3.15 petang @ Kelana Jaya Medical Centre [KJMC]. mengikot kata Kay, baby comel tuh tersekat kt pipi sebab terlalu chubby pipinya..hehehe... ehh.. siapa nama baby comel tuh???
Faryn binti Fairuz. alahai comel nye nama... slalu org kasi nama panjang2, kay bagi nama sempoi jer.. huk3... dia ckp kalo nak panjang, tambah 6 harkat lagi kat "ryn" tuh.. hahaha...

Semalam aku, Ad, ZAM, Maria and hazem dtg melawat baby Kay! Masyaallah.. comel sangat!!.. Kay maseh lagi saket2.. tapi aku betul2 kagum ngn kay! sangat kuat semangat.. maseh boleh bangun n jalan2..Dan Eyuh.. dah jadi seorg bapa.. happy jer tgk muka eyuh.. huhuhu.. nampaknye Kay the Jr da kuar.. rasanya macam akan ikot perangai Kay je bile beso nanti..

dengan kehadiran Kay the Jr, BWC berkumpul lagi!! dan kali ney penuh dengan senyuman kesyukuran..yang pasti, xde sorg pon brani pengang baby yang bawu masuk 2 hari tuh.. semuanya penakot!!~ hahahaha...

tahniah Kay!! umo 24 thn, ko da dpt sorg anak... moga2 ko jadi ibu yang penyayang kepada Faryn...ktorg Bwc, will always be with you.. dan sama2 akan menjadi untie yang comel kepada Faryn...Bwc ttp Bwc, dan sampai satu masa, Faryn akan belajar Bwc rulez kita. hahaha...

22 March 2009

Anak Cucu Cicit Tok HABIB~

-- gf Adek aku, Fariza with my Cazen, Adila --

"Atok ko musti kaya kan..sebab ade kedai emas sniri." dari time aku skola lagi ada kengkawan aku tny, aku ney ade kaitan ngn Habib Jewels ke. Mentang2 nama atok aku Habib, trus sangkakan aku ade kaitan ngn Habib Jewels. hehu... Kalo korang nak tao, ktorg melabur kt Habib Jewels ade lah. Adey~

Sabtu lepas, ktorg Anak, Cucu, Cicit Tok Habib berkumpul lagi. kali ney sebab cazen aku bertunang. walopon xsume yg dapat dtg, tapi kire oke lah, ramai yg turun. Abg Ambok aku bertunang ngn org Batu Caves. Kak Dila namanya... seorg cigu satu tmpt ngaja ngn abg Ambok aku..

petang tuh pas keje, aku rest jap before gi rumah Kak Intan kt Ukay Perdana.Kak Intan is akak kepada abg Ambok aku. Memang planning kumpul kat sane sebelum bertolak ke umah pompuan lepas maghrib tuh. Aku bawak ZAM sama sebab kak Intan cakap, bawaklah yang si tinggi lampai tuh.. adoi aiii... hehehehe..

Kendurinye sederhana aje. ktorg pihak lelaki just bawak antaran.. hehehe.. tapi bile da konvoi 11 biji keta, mao penin pala gak pihak pompuan.hehehe.. kasi kecoh aje. Alhamdullillah, majlis berjalan ngn lancar. sambutan dari pihak pompuan memang meriah. Moga-moga, jodoh mereka berkekalan hingga ke akhir hayat..

penat? memang penat. tapi aku happy sangat sebab ley jumpe cazen2 aku, dila, baby, syafiqah ngn syamimi, dan aku tersangat happy bile dpt jumpe ayah sedara aku, Mamandan [adek abah] sebab muka mamandan memang sejibik macam abah.. rindu abah sebenarnyee.... humm...

19 March 2009

kerja Dimasa Lapang...

Semalam Task Besao aku da dapat settlekan.. Teruk gak pala otak aku pikir logik tuk report Optipro ney.. Nampak memang macam senang. tapi bila kne pikir logik sniri, ade gak 5,6 kali aku berulang gi cafe cari makanan.. huhuhu.. lagi stress, lagi kuat aku makan..

hari ni bos xde. Yahooo~~ keje aku lagi 30% tuk report statistic yang kedua ney siap. Malas?? mungkin!! aku bukan xley pikir, tapi aku rasa mood aku xde arini... huhuhu.. so aku berlayar lah ke blog2 yang menjual baju2 kasot2 lam internet ney. juling gak mata aku tgk.. ada yang lawa2 tapi harganya... slurpP!!~

owh.. semalam aku dapat adiah dari Ad-Nina!!~ hehehe baju vintage yang dia beli dari one of blogshop then terus send kat opis aku.. hahaha.. Thanks Ad!!~ sayang gak ko kat aku!! xpe, karang besday ko, aku kasi adiah balik yer. tapi aku memang suke vintage dress.. mmg lawa2..huhuhu..

dan setelah aku leka membelek2 baju2 kt internet ney, aku terjumpa satu baju ney.. isk... lawa arr...dari jaoh, lembu boley kejar kalo aku pakai neh.. hehehe...


err.. sayang.. ayg nak baju ney boley?? xmahal pon £ 45 jer. hehehe.. boley kan abg kan... ngeeee~

-end-

18 March 2009

Bersemangatlah!!~

arini keje aku berlambak!! 4 statistik report kene siapkan. next week nak release!! arini ari rabu.. uwaaa.. takuit xsempat!! tidakkkkk!!!!

sibaik ade dia.. dia da wat aku bersemangat balik. dengan menghantar gamba dia sniri.huhuhu... walopon terpaksa balik lewat sbb siapkan kije,aku maseh bersemangat!!~ ngehehe...

17 March 2009

Announcement : Surprise!!!~

Ladies And Gentlemen...

Here I'm proudly to announce that, CHIBI has new company!!!~ His name is CHUBI.. [ibi and ubi for short!! hehehe].. CHIBI is same age with CHIBI and very very active. Though they are in the same age [now already 6 month] but UBI is more bigger than IBI .. UBI actually one of my besday gift from my lovely dubby ZAM. Thank you sayang~

For 3 days earlier, IBI can't accept new comer as she very comfortable with her own life.. but after past 3 days, they seems like can accept each other. :) ZAM and me were happy for them.. hahaha.. Now they play, eat and sleep together.. I'm sure, now IBI 's life is more meaningful same like me coz I've ZAM who always be with me no matter what...

Here I attach some pict of IBI and UBI...
Enjoy~



-- Guys.. introduce, CHUBI!! --



-- This Is IBI, She try to protect her own Land. hahaha --


-- See!! Now they can sit and play together! luv them so much!!~ --

16 March 2009

Kejutan Dari Darlyn Darlily~

Tidak pernah daku sangka rupa2 Lin aka Siti Darlina dah ada Blogshop dia sniri..
Cess!!~ sungguh xsangka.. diam-diam dia wat jual2 baju ney dari awal tahun lagi.. bile aku tgk, baju2 dia mmg menarik.. ada yg comel2.. Lin ckp dia wat kecik2 jer. saje suke2 memenuhi masa lapang...

Syabas lah darlin..Actually kalo korang nak tao sape Darlin ngn aku ney, Dia lah mmba Bestfren aku dlm ADHAMISS!! Salah sorang yang pernah marah aku sebab aku ney baik sgt and senang dibuli.. Thanks darling... aku mmg sayang hang lah!!~

kalo korang ada masa, sudi2 lah menjenguk RainbowRepublic dia uh.. harga mmg berpatutan tao.
Rainbows Republic

-End-

15 March 2009

Coba - Coba Mencari Rezeki

Hahaha.. Betul lah topic kali ney~ semalam,[14032009] Cyberjaya ade wat Motorsport Event. dan antara pertandingan yang ade adalah pertandingan karaoke.. hahaha.. ape lagi, bile aku tao tu, terus aku pujuk ZAM masuk bertanding.. mana tao ada rezeki, dapat RM 800 hengget beserta hamper tao tuk 1st prize!! sape xmo.. ktorg skrg tgh berusaha mencari rezeki lebey... huhuhu..

Dari seawal 9 pagi lagi aku ngn ZAM da terpacak kat Pusat Komuniti Taman Tasik Cyberjaya. pergh.. ramai gile org.. Setelah pujuk memujuk, Kak Nurul n Yamusa mao gak dtg bagi sokongan.. huhuhu..

penat tu mmg teramat penat. tapi ktorg happy sgt that day.. Bukan rezeki aku ngn ZAM nak dpt duet tu.. ZAM dapat masuk top ten pun da cukup bersyukur. antara judges yg dtg ialah Ifa Raziah.. hehu... siap komen2 lagi cara ZAM nyanyi. hehu...ala2 Akademi Fantasi gitu..wahaha..tapi ktorg bukan pulang ngn tangan kosong, ktorg dpt voucher makan 100 hengget kt oldtown.. hehu..

Dan arini ari last Matta Fair! aku, ZAM , kak Nurul n Yamusa mmg da plan nak gi Matta Fair kt PWTC uh.. hehu.. seperti tahun lepas, Destinasi bercuti tetap sama..Insyaallah akan pergi bulan 7 ney. cuma akan ada kelainan dr tahun lepas.. xsabanye...

Lepas balik dari Matta fair, ktorg terus ke Times Square.. ZAM cakap nak repair RC dia yg tetiba xley start. Actually nie RC yg ke 2 dia setelah aku merosakkan RC lama dia.. hehehe.. Aku kan pemandu yg berhemah, sape suruh kasi main kan.. dah xciden, xley ckp pape lah..

sampai umah pon da lewat.. Sok nak kije... tido dulu yer..
Bubbye~


-- Di awal pagi.. muka pun bawu bangun tido.. huk3 --


-- This is the top ten finalist --


-- Matta Fair!!~ here We Come!!! --


-- ini kat Times Square, mengisi masa lapang bermain bowling before masuk muvie cite Race to the Witch Mountain. Best ooo... and paling best, aku dapat adiah Teady bear dari ZAM !! Pinky!!

13 March 2009

Kejadian DI Opis - dumb dumb

Terbantut idea aku nak mengupdate blog aku pagi td. Tgh sedap2 layan nak mengarang, tetiba aku dengar org jerit2 macam mengamuk. Huh!! Org opis aku bergaduh siap bertumbuk bagai.. aku geram terus aku gi leraikan 2 org lelaki yg tgh rancak bertumbuk. AKU??! Ya aku.. mane ntah datang keberanian aku nak leraikan diorg yg tgh bergaduh aku pon tatao.. padahal aku ney separuh dr size diorg..

Aku sgt sedey sbb hal kecik diorg sanggup bertumbuk. Sampai darah2 haa… padahal dulu diorg kawan kamcheng x hengat. Maybe sbb aku tao diorg rapat la aku gi leraikan diorg.. kanga de yg kne masok spital, aku gak yg kne antao. Huk3…

Moral of the story : bergaduh bukanlah satu langkah yang bijak.. dapat saket lagi ade!!~

Chow!!