30 November 2009

Tik Tok Tik TOk ~ bunyi jam

Salam...

Cepat nye masa berlalu.. lagi sebulan jer dah nak masok tahun baru! Ape yang aku da buat slama sthn neh?? hummm...

Aritu (29/11/09) itu hati namao blk Putrajaya.. mau berehat2 di Kedah yang aman damai.. tp disebabkan kerja (oh kerja~~) aku blk jugak.. wallawey.. kalo xde daya ketahanan yang tinggi sila jangan travel pada waktu peak hours. gile ahh kalo sipot babi lagi cepat ngesot dari jumper n keta2 lain ape kes?! [sila baca dengan intonasi hyperbola yang tinggi mendadak]

Tahap kesabaran amat diperlukan ketika di hway. aku da besa dah travel2 dlm jem neh..tp kdg2 hampir tersasar jugak kesabaran aku..huhuh.. apelah naseb kalo orang tuh travel ngn kereta lama / drive sorg2.. mau tersengguk2 nnt... 30km/h dr Pendang,Kedah ke Rawang,Selangor. adeh~ memang tobat jadi dr kol 3.30ptg bertolak sampai kol 2 pagi kt putrajaya...

Dah tau bos x bayar gaji, nape nak p keje jugak?!~ yaa.. soalan bonus.. nak tahu sebabnye?? sebab saya budak baik. bos suh dtg kije, dtg jugak... hahaha.. buang masa kalo jd cemtu ngn bos seperti dia! saya mahu pergi kerja sebab arini 30/11/09!! saya mahu hantar surat berenti@@~~ yehaaa...

Doakan smoga slamat menghantar dan menerimanya~ lalala...

26 November 2009

It's Raya Again!!~

Holla Peeps!~

Sorry coz being so long didn't write anything~ wooo.. bz menuntut hak kot. lalala.. byk masalah harus disettlekan dan rasanya tatau bila bole settle.. dan disebabkan masalah2 itu jugak yang membuatkan aku ilang mood tuk berceloteh.. saket hati dengan bos yang berkepala dungu yang tak reti2 nak bagi gaji walopon dok ngaku kata paham situasi staf..BOHONG!~ haaa.. lepaskan arnie.. ini blog kamu..kamu berhak!!~

Kamu tidak berintegriti dlm membuat business. kamu menipu client jugak staff. kamu amek duet syarikat wahal itu bukan duet dan hak kamu! dan sebab itu, atas kerja2 tipu yang kamu lakukan selama ini telah menyebabkan kamu dan syarikat tidak lagi mendapat project. Kamu Tidak Berintegriti!

Sape tak nak dengar sila tutup telinga!~ tapi ingat ini adalah KARMA!!~ dan terima pebalasan bila tiba waktunya..

WOOPPP.. woOOp...

SKRG MOOD RAYA OKE~ namao laa sedeh2 maki hamun kan... :D best nye nak raya.. mkn daging korban~ teringat time abah mama g Mekah dulu... rasa sunyi tapi berbangga abah n mama berjaya tunaikan rukun ke-5 itu...

Arini aku kije~ sok dah nk raya.. mlm neh insyaallah aku, ZAM & dikwan akan bertolak blk ke kedah.. Mama & Abah setia menanti.. wOoP sukee..sukeee~

Chibi & family aku anta kat cik AIn yang amat comel dan sangat sygkan kucing2 nya tuk boarding~ kalo korang nak adopt kitten ker, cik Ain ade byk kucing tuk re-home~ sila pegi ke sini kalo nak tgk Bubu Shelter or This Cat Shop~ ini Cik AIn punya tau~

hurmm.. ape agi eh??OHHH.. New Moon!!~ waaaaaaaaaaaa... lama aku tunggu... nak tgk! nak Tgk!!~ xsaba nye~~~ tp raya...ermm.. pas raya ah tgk New Moon :( later will do the review!

ok guys, gtg.. mahu ulangkaji nihongo~ da lama tinggal mau bole lupa nnt~ hhuhuh..
till then... take care & Salam AidilAdha to all~

MuuaaaaHHHSss~~

10 November 2009

let's dance!~~

Tetiba bestie aku Ad ym..

ad nina: Huuuuu
ad nina: sponsor aku g bangkok weyh
ad nina: :D
me: aik?
me: sape??
me: mak ayah ko ke
ad nina: aku sorg la
ad nina: hahahaha
me: hahaha
me: ko sponsor plak kawen aku keh~
me: :P
ad nina: erkkk
me: huhuhu
me: asal ko sungguh2 nk g thailand neh?
ad nina: super junior
me: super junior?
ad nina: haha
ad nina: xtau?
ad nina: rugi2
ad nina: ko ada utube?
ad nina: aku bagi link
ad nina: isola hati aku
ad nina: HUarghhhhh!!!! aku suke sgt mereka
ad nina: idola
me: huhuhu
me: baiklah
me: aku carik skrg
ad nina: aku da addicted
ad nina: hari2 kene bukak tgk
me: macam amat dasat jer
ad nina: SUKE !!!!!!!!!!!!!
me: sabar2
me: aku mau tgk dulu


hoho.. skrg neh rasa cam music korea sgt diterima peminat. well aku pon suka gak lepak tgk KBS. tp yg paling aku prasan skrg neh music korea suma kuar dlm group2. menarik jugak.. macam Wonder Girls kan.. sampai adek aku awie pon bole hafal step awek2 tuh! hua3...tp lately aku agak bz sampai tv pon x sempat tgk aku... :(

haaaa..kembali kepada topik...aku ngn Ad memang gile menari. time matrik dulu pon penah wat gile nari para-para sakura kt dlm bilik time nak dekat final. [org len study, ktorg nari. xley nari dasat sgt, kaco org study] pasal mamat2 Super Junior neh rasanya sbb diorg cute n pandai nari~ sbb tuh la Ad sgt2 obses ngn mamat2 neh.mau tgk ker?? Let's dance...

video

p/s : oh tringat plak kat dikwan..dia amat minat rain~suma2 la pasal korea xpecially cute gurl~~ haihh...

6 November 2009

Pisau Cukur~

.

Oh my Louis Vuitton!!
aku MC semalam!! dan sebab itulah aku mampu pergi menonton Pisau Cukur yang awal2 lagi aku dah chup ngn incik ZAM masa tgk thriller dia. "ayg booking abg tuk pegi tgk fazura oke!" lelaki itu hanya mengangguk..hahaha..

Aku bukan nye D.H.F Fazura. tp minat la jugak.. hiu~ comel kot. Well pe kaitan PIsau Cukur ngn MC?? simple!! Bile MC leh tgk Pisau Cukur awal. hahaha...xde la. aku betul2 MC. masalah wanita yang setiap bulan datang. hahaha.. tp aku bukan stiap bulan MC oke! [bajet budak baik..] sebab teruk sgt, aku dpt painkiller yg agak koat.. telan 2 bijik, dah oke~

ptg cket bile da rasa oke, aku pegi tgk Pisau Cukur.. Well.. overall oke. best. awal2 tuh macam agak bosan.tp bile da tengah2 dah mula menarik..

Rasanya sinopsis cerita ramai yang dah tahu..tp gaya lakonan Maya (Bella) ngn Fazura (Intan) amat cute. Tapi rasanya aku xlepas pandang bile part Faqir.. Cute amat!! lakonan REDZA MINHAT. ntah ler rasa macam mengingatkan aku kepada seseorg ... <-- korang xpayah panaskan ayat neh, ZAM dah tahu sape...

4 out of 5 kot~ tp fazura 10 out 5 hahaha... gila obses!! Panasss!! Pegi la tgk Romantic Comedy!!



And this is Redza Minhat. cute rite??