24 February 2010

4K : Kerana Kasihkan si Kedek-Kedek

Last 2 days, I'm really 'mandom' and not in a good mood. Dunno what shud I do. Its tOo personal to reveal it out loud. but its normal rite.. sometimes we need pressure to survive in this world. No matter how big there are, actually you learn something from it. Like how much daya tahan and daya inersia you untuk counter back pressure and high temperature yang ada. Hahaha.. oke, I know I mengarut.

today, in the morning once I
turn on my PC, I think I should open the second tab inside my igoogle. I want to see my little pingu doing. Kesian diorg dah lama I x melawat... T___T They are soo cute! I wish I could go to kutub utara and bring it back to msia. satu pon jadilah! hahaha.. senget! Then I saw this
Pisces
By Rick Levine
You have been through an emotional wringer, yet today you may be feeling like the pressure is easing and that you can breathe deeply again. You have no need to worry if your desires are not being fulfilled in this moment, for at least your wishes are being heard and progress toward satisfaction is imminent. Instead of waiting for a more perfect day, be open to the pleasures that find you in the here and now.
Hah!! Im not horos freek that needs to look for it everyday. Seriously I'm not~ But I realize that today will be better then yesterday! And the day after will be greater than today. :D


p/s Sabar boleh sabar. cuma kita tak tahu sampai bila..just be yourself and settle it one by one. because what past is past and it will never come back~

22 February 2010

Baju Pengantin | Wedding Dress

Cik Arnie dah ade wedding dress dia?? wah..sedar2 dah nak kawen yer?? sampai hati tak khabarkan.. diam2 dah ade baju itu!!

WooOOppp!!~ WoOOooPPP!!~ kawan-kawan, ini bukan entry untuk menayangkan baju pengantin saya [
entah bagaimanalah rupa BAJU itu pun saya tidak tahu T____T ] ini adalah entry sekadar suka-suka dan untuk mencuci mata. ^_~

1st time dengar lagu neh bln 12 thn lepas. and after that terus terngiang2 macam nyamuk dekat telinga~ ohh.. sungguh rasa remuk dalam hati walopon xfaham hangungmal. tapi kenapa Cik Arnie suke lagu neh walopon tak faham??

simple!!~
  1. I love the steps. sampai sekarang terbelit2 kaki mengikot.
  2. Melody dia simple and slalu kite dengar dah. cuma dia da ubah rentak.
  3. Saya sedeh! sebab hanya untuk kawan, dia sanggup berkorban...
  4. Taeyang sangat HOT!! I'm Melting T___________T
  5. Tak de maknenyer aku nak senaraikan sampai sepuluh~ hihihi...
- kanak-kanak bawah umo, sila tutup mata-

nak tengok?? sila..sila...

video

19 February 2010

WOW! Putrajaya

Hye guys,

Sungguh rajin orang - orang [kalau cikgu Ariyati tengok confirm kene marah! **orang-orang adalah patung yang ditempatkan di sawah padi!] Putrajaya menganjurkan pelbagai acara untuk menghebatkan lagi malam minggu Putrajaya! Oyehhh~

Boleh eh ko duduk putrajaya yang macam padang jarak padang tekukur tuh?! wawawa.. sesedap mulot jer [mood backup Putrajaya terchenta] sebab putrajaya aman damai ler aku suka Putrajaya..xde la pening kepala fikirkan hal jem-jem nanas strawberi neh~ [kesesakan lalu lintas]

Moh moh moh!! kamik ada pesta untuk anda... wah bajet PR berjaya yang dibayar PPJ~

-credit to akissferrero-

But tomorrow I ade tournament bowling!! kat Summit USJ~ maseh ingat tentang hari sukan sekolah yg bakal berlangsung? yaa.. esok akan bermula!! aiyaaa...tp xper2 karnival neh ada 2 ari.. maseh sempat nak berpoya2 di Putrajaya.... ngeee~

kalo korang mahu datang menonton sila2.. I menjemput tp xde la sampai menjamu.. kalo lapar, sila beli makanan sendiri.. hahaha.. ok, I dah mengarut!!

Selamat berhujung minggu!!~


17 February 2010

Dari Temerloh Ke France

Title aje macam cite Dari Jemapoh ke Manchester. Hahaha.. teringat pulak aku cite tuh..First time tengok kat umah Ijan @ Taman Uda. Time tuh Form 2 kot…sape x penah tengok.. silalah mencarik cerita itu…sbb rasanya 3 kali aku tengok, tiga kali jugak aku tido~ mungkin time tuh aku kurang berkeyakenan untuk bertahan tgk cite2 cemtu…

Kembali!! 15 February 2010, Kami ke Termeloh, Pahang..ohh.. kali ini kami tidak terbang bersama2 Jumper [Jumper sekarang berkhidmat menabur bakti di Kedah] kami, [Aku, ZAM, Ana, Beck, Wan, Yana, Farhah] bertolak dari Seri Kembangan jam 10pagi selepas bekpes…ini la incik hubby Aya.. manis orgnyer.. tp den tatau nama dia..walopon terpampang besao kat KAd Jemputan, still bole lupe and at last kat adiah tuh aku tulih "for Aya & Suami"


Rasanya masa ktorg kat wedding tuh cam kejap aje since, ramai gile org datang..makan pon ala2 aje sebab ade orang tgh berdiri tunggu turn nak pakai meja.. [ Pengajaran: sila jangan datang peak hour yakni ketika org kebuluran ] hahaha..

-barisan kehadapan yg paling kekenyangan-

well wedding Aya seriously meriah.. dengan ade kanak2 yang nyanyi2 sambel main kompang sangat mentakjubkan… kalo dak2 tuh kasi aku kompang, confirm aku ketuk kuar bunyi ntah hape2..

-I kne warning sbb ter 'usha mamat ensem disebalik kanak2 berkompang -

Lepas makan2, ktorg decide tuk pegi Bukit Tinggi.. yerla kan.. kalo nak ajak dari umah tuh sesaja nak bejalan g Bukit Tinggi xde maknanyer… confirm x lepas…

Ibu-ibu bapak-bapak Siapa yang punya anak Bilang aku aku yang tengah malu Sama teman-temanku Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***
Pengumuman-pengumuman Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

wOoii.. wOoii.. out of topic!! da la baru blk wedding member. alahai..nape tetiba ade lagu Wali Band Cari Jodoh neh?! [Honda City Ana ade lagu ini~ padahal Hot fm kot yg pasang] sebenarnye nak kasi nasehat :

"Kepada Ibu ibu bapak bapak yg punya anak, sila beri helmet yang betul dan menepati citarasa kepala anak anak anda "

-si baju hijau sedang menghafal sifir lapan,
si baju cekelat sedang berusaha keras memerhati Jalan dihadapan-


Kami teruskan pendakian yang amat mencabar kewibawaan..oohh.. sumpah aku seronot mendaki dengan berpakaian rasmi kebangsaan dan juga berHeeeeellsssssss... Gambar di bawah bukannya sekadar lakonan..tetapi dilakonan dengan betul!!

-kami adalah part timer model..sape2 berminat sile lah membuat temujanji dengan PA kami...-

Tidak kira siapa pun anda [walopon hanya sebagai model sambilan] anda harus berhati2 ketika meng 'usha mamat ensem. kerana ramai orang akan men snap gamba anda ketika anda meng 'usha...[sila belajar subject 'cover cemerlang' seperti membuat aksi lambaian ataupun flying kiss kepada peminat]

kami teruskan pendakian. tanpa jemu, naik dan turun bukit adalah lumrah... perjalanan yang dipikirkan jaOohh, rupanya agak dekat..tup2.. Dari Temerloh ke France menjadi kenyataan... Huureeeyyy~~


Pergilah kemana saje, satu dunia neh sekalipon, tetap ade China Town... tapi kali neh special cket sbb ade singa & Naga~ grrrr ngauuummm... [hape2 jer laa]


Tengah asyek menyaksikan naga2 itu menari...tetiba Ana mengadu lapa.... ntah hape2...potong btol~
-CheQ lapaq tomyam..kari kepala ikan..nasi kandaq ngn sirap bandung. mana nak carik kat France neh-

Rintihan itu didengari jejaka2 tampan [incik berdua sila jgn perasan] lalu terus merapati menu yg ade... setelah berbincang hampir 2 jam 25 min 36 saat, akhirnya menu utama mereka tidak menepati citarasa poket yg ade...hahaha... [harus berjimat untuk jangka masa panjang]


Setelah menjumpai makanan yang diidamkan [cik ana, nape kite x amek gamba time mkn eh??] kami pon makan...[yerlah ape agi mkn laa kan..da lapa..] tetiba aku terdengar bunyi kreng2 dari luar.. wohhh ade orang menang teddy bear!!!

Jom lalink~ I want it tOo... plezzzzz~

-I chOp yang neh. trusS I amek gamba ngn dia. I ngn dia, I cute lagi kan...-

-Incik GOjes sedang meng ugly duckling. I meneropong mane duck yg bole kasi I teddy td-

-Jangan Tegur!! I Hampaaaaa.... -

Kesimpulannye... I balik dengan kuciwa sbb xdpt teddy greeny. uwwaaaaaa...

T_T


12 February 2010

BOla Bowling = LimaO Manderin??

Hi peeps~~

Almost sebulan da kot aku keje kat PMCare... well so far, aku sangat2 happy. Last nite aku ade selection bowling tuk hari sukan PMCare [sila bayangkan hari sukan sekolah yang ade lumba lari seratus meter pecut serta lompat bergalah!] haaa.. sumpah aku sungguh takjub!! lagi memberangsangkan minda, aku terjerumus dalam rumah HITAM!! yeassshhh!! diorg neh macam tau2 jer aku neh sesuai ngn Black team.. hahaha.. [bajet sangat BlackMetal jahat nak mati la kan. padahal ayu tertib korang tak tahu] nak muntah aku perasan agi!! hahaha.. lantak aku la kan..korang ape kesah

Hari sukan itu akan berlangsung dengan majlis pembukaan kejohanan Bowling! [sekarang sila bayangkan ade majlis perasmian secara besar2an semacam Olimpik~] memang best!! cuma agak bosan menunggu sebab 1 lane ade 6 org!! puhhh!! [I berlari 100m kuak kupu2 pon belom sampai agi turn aku] if korang nk tau cite lanjut, sila ke sini [hampes Hajar, kutuk aku dlm blog dia]

oke..oke.. kite tutup cite hari sukan.. kite sambung next entry..

2 ari lagi Chinese New Year~ wohh.. Gong Xi Fa Chai kepada yang menyambutnyer.. Seng, Ceasar, Pegan, Lee Kian.. Lama sungguh x jumpe diorg since suma da kuar dr Softsolvers. Cuti kali neh lama, tapi xde pulak aku balik kedah.. neh suma sbb ade kenduri one of my friend kt UPM dolu...

"Selamat Pengantin Baru Aya chan~"

We'll be going to Termeloh Pahang convoying with my other UPM's bestie and opcoz with Incik ZAM yang tengah demam itu...

"kamOo, sila cepat sembuh, kalo saket2, U tinggal"

how dare I nak tinggal dia? confirm x!! hahaha...

Till THen~ daaaaaaaaaa...

10 February 2010

KPLI Fever~

Demam KPLI? atau demam kepialu?? hahaha.. nope..nope!!
Tahukah korang yg dlu tersebar seantero Tanah Malaya, yang pengambilan KPLI akan disejukbekukan?! sekarang pengambilan dibuka kembali!!! Good news to those yang amat berminat mencurah bakti tuk anak2 bangsa kita.

Confirm kalo mama tahu, mesti dia pon suh aku apply.. but, rasanya darah cigOo blom cukup banyak mengalir dalam darah putih aku.. mau mati kejung anak murid sape nak jawab. I garang tau.. Garang neh!! U caye tak?? caye laa...

wOoh... tapi rasanya aku x mampu kot nak mendidik.. sebab??
  1. sebab kalo I mengajar, I akan jadi cigOo paling cute kt skola.blueekk prasan. tp sungguh!! I kurang sabar.so bile I marah, confirm I bertambah2 cute.kan..kan...
  2. kalo I ajar, u kasi concentrate. kalo u tido ke, borak2 ke, korek hidung ke, peduli hape I kan.. I da pandai u jerk yg tOo*oTt~ so kesimpulannye, I x cukup kesedaran tuk mengajar..
  3. I xtahu subject ape yg sesuai I nak ajar? sila jelaskan....
  4. Ohh..I akan bolot sume jawatan kat skolah tu.cigOo PJ, cigOo lukisan, cigOo matematik, cigOo sains.ketua rumah Biru, ketua Keceriaan.bla..bla..bla...ohh.kan I hyperactive..
  5. student confirm confuse.. serious ah diorg confuse!! sebab I akan g skola pakai baju skola juge~ uwaaaaaaaa... rendu zaman blaja dOlu2...

T_T

9 February 2010

sungguh tidak bernafsu

Apa la naseb aku ni...aku Sedeh! sebak sungguh...abes dunia aku rasa gulap gelita..sungguh aku x tipu..rasa kusut dan serabai perot.

ahhh...bole aku katakan aku rasa macam ruangku sgt sempit. xmampu aku nak maju setapak ke hadapan atau memaling ke belakang..tadi time breakfast pon rasa lalu x lalu jer.ohhh...

ape da jadi ngn aku neh? kerja?? aku byk kerja sgt ker? tak lah.. kerja ok.. aku bahagia dengan kerja aku skrg.. sampai ada yang berjelesan dengan kerja aku tau. mesti korang xcaya kan. lantak la.

Tapi sungguh aku sedeh! kerja aku memang berjalan cem biasa..tapi pesal aku rasa aku xseghairah membuat kerja seperti dulu.. sangat bernafsu bile tengok kerja dan coding2 yang ada depan screen neh. T_T sampai aku bole tolak ketepi ayam golek semata2 kerja kesygan aku..



Ini rintihan hati... ya rintihan hati aku yg ketidak dapatan bermukabuku [fb] dan berwai-am [ym] di opis.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa....


p/s : kalo blog aku pon korang block, abes royan aku nnt..

3 February 2010

Mengigil tangan ku menahan...

Kenapa dlm dunia neh mesti ada manusia yang sengal n bodoh alam??
Kenapa manusia itu xreti nak rasa hormat dan berbuat baik kpd semua org??
Kenapa tangan atau badan kita mengigil bila menahan marah yang amat sangat??
dan kenapa sibongok itu takot bila nak berdebat dengan aku?

sebab xnak berlarutan? sebab xnak di gelar pompuan bodoh juge kerana berdebat dengan aku?? atau sebab xnak peninkan kepala memikirkan cara tuk mengelak?? atau takot tuk berbahas dengan aku walhal sah2 tau kata aku memang betul..

Peribahasa melayu.. berani kerana benar, takot kerana salah... oh.. tapi dia bukan orang melayu dan juga bukan warganegara Malaysia yang paham akan peribahasa itu...

Ikot hati memang malas nak bertekak lagi..tapi rasanya aku hanya menuntut hak..Apa pasat orang lain dapat padahal aku dinafikan?? Nyah kau darai bumi bertuah ini..nak cari makan kat bumi Malaysia tapi tak reti nak hormat orang..

Sumpah aku menyampah dengan manusia serupa bangkai. Sumpah dia xkan hidup senang atas kesusahan org lain.. Sumpah dia akan terima balasan dia.. Sumpah kalo x kene kat dia, akan merasa jugak seksa oleh anak itu.. dan Sumpah aku marah!!