27 December 2009

sape carik gaduh, dia kene!!

haaa... sape yang berani kate aku x bahagia? sape yang berani cakap aku neh takot lawan bini bos aku? haaa... siapa yang berkata2 itu, amat silap lah mereka bersama labu2 nya...

nak jadi cerita, hari yang penuh bermakna itu [24 dec 2009] aku bersama2 incik kesayangan pegi la ke opis softsolvers itu..hajat dihati mahu mengutip kembali barang2 aku termasokla teddy bears aku yang banyak disana.

seperti yang ku jangka terjadi..
dia tewas sekali lagi...

hahaha..seperti yang dijangka, bini si bos yakni si senget sarab, telah awal2 pagi menanti kehadiran aku.. hahaha..dan dia bersungguh2 menghalau ZAM yang dtg tuk mengambil barang2... sungguh senget.. cam syial!!~ aku sumpah ko jadi Ferrari!! hahaha...bole aku jual ko!

ade ke lepas aku amek mp3 list aku, then aku delete dr pc, terus kene marah ngn that B!%$# sbb p delete file tuh. apekah??

"Why did u delete that file? maybe we need that file later! " - marah si sarab!
"Huh?? my mp3 list also u need huh?? " - balas aku sambil menjeling.
"Oh.." - bile si sarab tau dia da serbu x pakai helmet! hahaha..
"hey listen here. I wont take any project from here. i've been 2 years and I've my integrity. so please don't too worry. i don't need this project!! if u want sit here. just keep quite! and if u want to scold me,see first. hah!! stupid!" - laju ja aku balas. abes satu opis kot dengar~! lalala.. si sarab tu memang senget. sumpah aku kalo jumpa aku hunggai ngn batu!!

pastu dia carik salah aku sbb aku x balas email dia tanya bila nak benti... rasanya da 2 kali aku btau boss aka Deep yakni laki kepada pompuan sial neh...2kali face to face termasok 2 kali email. aku rasa diorg neh laki bini jenih x berckp kt umah..dia dok bla bla bla.. aku balas "talk to my hand!!~" ahaks.. i loike~

bole dia ckp aku neh cam budak2.. pasal gaji lambat pon nak mintak benti...bole dia ckp lambat 2-3 minggu ja pon... astagfirullahalazim.. sibaik pompuan neh x kena sepak[tampao] dan sepak [tendang] ngn aku. "hey pompuan [alamak termelayu plak] i think this problem starts from june and till now nothing improvement. u can said like that because u can take company money at anytime.but as possible i dont want to say like that.. but I think maybe sumone, take it from company funding and use it for personal issue..am I right??" haaa.. terus diam pompuan tuh and blah dr tmpat aku... nak cari gaduh agi.. kan da kena batang hidung!! igt aku tatau dia amek 50 ribu tuk masokkan anak dia kat skolah.. 50ribu satu sem oke!! siap bile nak anta audit bole p tuka2 nilai dlm tuh. pergi mampus laa..

setelah bertegang urat, [sibaik x men tarik rambot. tobat aku menang sebab org2 jenis neh diorg simpan rambot panjang..dah la ketiak basah!! bole plak p meeting ketiak basah?! padahal duk dlm opis ja pon. abes bau semerbak sampai aku wat rekod la tahan napas!!] aku cuba nak amek link2 dr bookmark aku... bukak2 je ternet da tus tus di putus kan.. hah!! aku tau si senget neh nye keje.


xper2..aku xrasa pon aku neh wat pape silap. aku just tuntut hak aku..tengok laa.. kalo x aku, orang len akan wat ko merangkak balik msia..dan yeah..aku pon balik dengan senang ati.. hahaha

sekian...

moral of the story : sila jgn bergaduh! x baik.. tapi bila dtg je manusia jenih cemni...baling je ngn botol kicap ke, kayu ke, batu ke..hik3..

and hey sarab! if u read this, remember, if u can do this to people, there will come 10 more people will against u!! and if it won't happen to u maybe it can happen to ur son. It's KARMA sarab!! KARMA!!!

23 December 2009

What the FIsh!!~

Haaa.. title aje da ckup cute tuk memaki orang! Tp aku bersyukur dan redha dengan apa yang terjadi harini. Aku sniri tatau ape yang aku rasa..korang baca laa kat bawah neh...

Setelah 5jam mendapat email dr PB [Pokcik Berjanggot], aku pon membalas ini...

Thank you for your concern about our salary. But again I want to remain you that you still break your promise. You said you will pay November salary on 20th December. Suppose I can lodge a report against you since you fail to pay us before 7th every month.

You can pay us by installment. But please don’t blame us if we do our work by installment too. J Even you pay in installment. Still we suffer. Please remember all your staff also has their own commitment. I know you can give Tony’s salary first because he wants to go back right? Then how about others? Yes if you see your staff face, they can smile. They can laugh. But in their heart, you never know.

You choose Malaysia to start your company. Then of course you need to follow the Malaysia’s Law. Please search and do study if you don’t know Malaysia’s act. It’s been so long we keep patient on you. But until when we need to keep holding on?? Until the house land chases us out because we late pay the rental? Or until we didn’t eat proper meals because we don’t know when we will get next salary? I’m sure next coming month’s salary also will be like this.

Here I want to tell you that I have to leave this company not because for my career development. But it’s actually more to mentally depression due to late salary payment. I hope you can pay all your staff’s December salary before 7th January 2010 or else, I will take an action.

I will do what I’ve said. Please consider this letter.


dan pada pukul 8 mlm 22hb disember, Baby LG aku berbunyi.. from Boss Deep

"Arnie, since there is nth much work left & its cost for U to come to office also, mgmt has decided to release you with affect from 23 Dec & you dont have to come to office anymore. All your dues will be cleared as per the Malaysian rules and your contract with Softsolvers, by end of this month"
But I really thankful.. maseh ada kawan2 yang terus msg & call mmberi kata2 semangat...Yup life must goes on...

Hahaha..

macam putus cinta plak...bercinta ngn PB??


Hell N0!!~




9 December 2009

Seminggu Yang Ronggeng...

oh ini trivia tuk incik Multazam sepanjang ketiadaan dia... [bobot xde, lagi kuat lalink ronggeng tau!]

Syukur sbb ade kawan2 yg maseh disisi.. walopon aku tidak diangkot serta ke Kuching, tapi aku maseh tahu untuk membawa diri bersuka ria bersama teman2 seperjuangan..


beberapa jam selepas menjejak kaki di Kuching..dan saya di opis, keadaan kami begini...


then malam itu terus aku beronggeng bersama2 Ad-Nina & Neng.Berkara2 di Keramat,Jusco AU. Walla, sekali pegi xde sesat2.. terror wey..aku kagom ngn diri ini...TQ to AD kerana membelanje diri ini... [korang tau x Kara2 adalah aktiviti yang sama penat seperti bermain badminton atau angkat berat. sebab kalo kara2 bersama AD neh, harus dancing...hahaha]

**gambar bakal hapload kemudian..hp saya tengah bengong seketika~**

akibat blk lewat malam [errrr..awal pagi kot] keta Lisa ku buat hal.. bole plak tetiba mati enjin tgh2 jln kt sg besi tuh.. aduh... and again @ Bangi... terus kene tuka naik Jumper... Jumper dengan macho nye menghantar Ad pulang ke rumah...

Sabtu & Ahad , berkeluaran ngn rakan kapak fesbuk!!~ haaa sape ckp fesbuk neh xbest..asek melalaikan..tengok, dlm fesbuk la aku knal ngn seorg awek chun ney.. ZAty namanya.. aka Hot Birdy~ hahaha.. meronggeng dia memang x henggat. bahaya btul..



Syukur kami satu kepala..hahaha.. kepala gile macam dia memang best layan bercerita.. sedar2 da kol 12 mlm dah~ hahaha... TQ zaty temankan aku yg kesunyian... hahaha.. later dtg lepak Putrajaya plak...

Isnen - dapat la jumpe mamat neh kejap dlm YM... Kejap yer.. xlama pon bole sembang..neh la bahananya kalo berkapel yg gile kerja macam dia n macam aku.. sgt komit ngn keje..dan aku makan ati~ sob..sob.. xsempat nak lepaskan rendu, "ayg, gtg.. ada keja nk wat.diorg da panggel.. " uwaaaaaaaa...

blk kerja, Yesss TQ Jaja sebab menemani nini makan n berkARA2 juge.. hahaha.. gile sungguh meronggeng budak neh. xhenggat rumah...

alamak..xde gamba ngn jaja.. alahai,cemna bley lupe~~~ sorry ja, nnt kite amek gamba bebyk....


err..ape lagi eh...oh saya amat tidak sabar menanti adiah dari sarawak! yay~~~
bobot pat la balik... T_T

4 December 2009

Saya Keseorangan~~


saya sedeh!!~



sbb xdapat ikot incik ini



naik ini..



tuk pegi ke sini..



uwaaaaaaa...nak ikotttttttttttt...!!~

BOBOT BUCUK@@!~

2 December 2009

Adhamiss @ Aidiladha

hokey raya haji bg sesetengah tempat myb kurang meriah..tp bagi aku tahun neh sgt best! sebab kali neh Adhamiss boleh berkumpul lagik! [walopon Sheemi & Shikin xde] Well rasanya da lama Ijan x balik beraya ngn ktorg kat Kedah.. padahal awek cun cam cina tuh bukanya duk obersi pon =P. akibat tuntutan kerja [ktorg gila kerja] sanggup berkerja pada hari raya neh.. sungguh kagum ngn cik Ijan...

haa.. Hari raya pertama opkos suma org bz kan.. aku pon bz jugak.. bz balik kampung.. yerlah nak balik kedah pon susah.. bile lagi nak jumpe cazen2 kan...hari raya ke-2 ade korban kat surau..pagi tuh


Abah
: ayung, bangun p surau tgk lembu ayung kena sembelih [hehehe..saya maseh dikejut abah tuk bgn pagi~]

Me : Kena p ka?xmo tgk darah. [sambel menarik slimut n memeluk Po-oh kesygn]
Abah :
Hish.. bgn ja lah. p jugak..

Me :
okey.. [ i anak yg baik menurut perintah ]


Abah dah merajuk sebab aku namao p tgk lembu~ aih..abah2..maseh mau merajuk lagi ka?? punya la aku terpaksa pujuk mama tuk teman p tgk lembu jugak. mama i xmakan daging. lembu, kambing, kerbau.. pendek kata suma binatang berkaki 4 lah! mama pon saja "perangat" abah suh majok lagi.. aihh~ takan nak p sensorg.. mau pengsan situ, sapa mau angkat?? kat taman uh xdak laki ensem. huk3.. =P lagi mau menggatal!

Oh..disurau aku amat sengsara menghidu bau bauan darah semerbak.. koatkan ati.. koatkan ati.. kejap2 aku duduk.. namao tumbang.. kang nnt, bukan lembu yang tumbang aku yang tumbang...


Shhh.. jom2..kite jalan slow2..pegi dekat2 ngn lembu..pastu..
"Lembu lembu..terima kasih yer...jap lagi ko jangan melawan tau.. redha yer..ko kan budak baik.."
terus aku lari sebab lembu tuh dah paling kat aku.. fiuh...seperti biasa, dah tengok lembu, aku p la lepak tempat lain.. namao tgk lembu sembelih..lepas selamat semuanya, aku pon balik...

err..kembali ke topik asal..malam tuh, adhamiss sekalian berkumpul di rumah Ijan [sebab dia lama xblk kan..] so tersangat terharu jumpe mak abah ijan yang comel itu~ Darlin, Mar, K'un manage to come over. yay!!~ walopon xckup corum, tp ktorg tetap happy... well bf baru Ijan named Ijan II pon ada, bf K'un (Shahrul) and opkos incin ZAM yang susah payah datang juga.. rendu kat Ijan punya pasat, dtg jugak mamat uh~


time makan aku teringt time satu geng makan sama2 kat port kita lua kantin tuh.. meja batu bulat bawah payung.. dengan bergelak xhengat..kusi situ ckup2 muart2 8 org...sama macam kita mkn mlm kt umah ijan ritu.. isk2..igt x lagi adhamiss sekalian??

miss that moment~ (T_T
)

-- Malam episod last Nur Kasih.. tengok pengaruh mama, sampai satu family kne tgk citu tuh --

--Darlyn darlily yg cute macam dolphin. xcaya??tgk pipi dia! --

-- Perkenalkan K'un & Mar sorg kt Shah Alam, sorg kt Srwk --

-- Haa.. here is Ijan n Ijan II with the father & father-in-law to be~ --

-- Kami gather lagi..Women In Black --

30 November 2009

Tik Tok Tik TOk ~ bunyi jam

Salam...

Cepat nye masa berlalu.. lagi sebulan jer dah nak masok tahun baru! Ape yang aku da buat slama sthn neh?? hummm...

Aritu (29/11/09) itu hati namao blk Putrajaya.. mau berehat2 di Kedah yang aman damai.. tp disebabkan kerja (oh kerja~~) aku blk jugak.. wallawey.. kalo xde daya ketahanan yang tinggi sila jangan travel pada waktu peak hours. gile ahh kalo sipot babi lagi cepat ngesot dari jumper n keta2 lain ape kes?! [sila baca dengan intonasi hyperbola yang tinggi mendadak]

Tahap kesabaran amat diperlukan ketika di hway. aku da besa dah travel2 dlm jem neh..tp kdg2 hampir tersasar jugak kesabaran aku..huhuh.. apelah naseb kalo orang tuh travel ngn kereta lama / drive sorg2.. mau tersengguk2 nnt... 30km/h dr Pendang,Kedah ke Rawang,Selangor. adeh~ memang tobat jadi dr kol 3.30ptg bertolak sampai kol 2 pagi kt putrajaya...

Dah tau bos x bayar gaji, nape nak p keje jugak?!~ yaa.. soalan bonus.. nak tahu sebabnye?? sebab saya budak baik. bos suh dtg kije, dtg jugak... hahaha.. buang masa kalo jd cemtu ngn bos seperti dia! saya mahu pergi kerja sebab arini 30/11/09!! saya mahu hantar surat berenti@@~~ yehaaa...

Doakan smoga slamat menghantar dan menerimanya~ lalala...

26 November 2009

It's Raya Again!!~

Holla Peeps!~

Sorry coz being so long didn't write anything~ wooo.. bz menuntut hak kot. lalala.. byk masalah harus disettlekan dan rasanya tatau bila bole settle.. dan disebabkan masalah2 itu jugak yang membuatkan aku ilang mood tuk berceloteh.. saket hati dengan bos yang berkepala dungu yang tak reti2 nak bagi gaji walopon dok ngaku kata paham situasi staf..BOHONG!~ haaa.. lepaskan arnie.. ini blog kamu..kamu berhak!!~

Kamu tidak berintegriti dlm membuat business. kamu menipu client jugak staff. kamu amek duet syarikat wahal itu bukan duet dan hak kamu! dan sebab itu, atas kerja2 tipu yang kamu lakukan selama ini telah menyebabkan kamu dan syarikat tidak lagi mendapat project. Kamu Tidak Berintegriti!

Sape tak nak dengar sila tutup telinga!~ tapi ingat ini adalah KARMA!!~ dan terima pebalasan bila tiba waktunya..

WOOPPP.. woOOp...

SKRG MOOD RAYA OKE~ namao laa sedeh2 maki hamun kan... :D best nye nak raya.. mkn daging korban~ teringat time abah mama g Mekah dulu... rasa sunyi tapi berbangga abah n mama berjaya tunaikan rukun ke-5 itu...

Arini aku kije~ sok dah nk raya.. mlm neh insyaallah aku, ZAM & dikwan akan bertolak blk ke kedah.. Mama & Abah setia menanti.. wOoP sukee..sukeee~

Chibi & family aku anta kat cik AIn yang amat comel dan sangat sygkan kucing2 nya tuk boarding~ kalo korang nak adopt kitten ker, cik Ain ade byk kucing tuk re-home~ sila pegi ke sini kalo nak tgk Bubu Shelter or This Cat Shop~ ini Cik AIn punya tau~

hurmm.. ape agi eh??OHHH.. New Moon!!~ waaaaaaaaaaaa... lama aku tunggu... nak tgk! nak Tgk!!~ xsaba nye~~~ tp raya...ermm.. pas raya ah tgk New Moon :( later will do the review!

ok guys, gtg.. mahu ulangkaji nihongo~ da lama tinggal mau bole lupa nnt~ hhuhuh..
till then... take care & Salam AidilAdha to all~

MuuaaaaHHHSss~~

10 November 2009

let's dance!~~

Tetiba bestie aku Ad ym..

ad nina: Huuuuu
ad nina: sponsor aku g bangkok weyh
ad nina: :D
me: aik?
me: sape??
me: mak ayah ko ke
ad nina: aku sorg la
ad nina: hahahaha
me: hahaha
me: ko sponsor plak kawen aku keh~
me: :P
ad nina: erkkk
me: huhuhu
me: asal ko sungguh2 nk g thailand neh?
ad nina: super junior
me: super junior?
ad nina: haha
ad nina: xtau?
ad nina: rugi2
ad nina: ko ada utube?
ad nina: aku bagi link
ad nina: isola hati aku
ad nina: HUarghhhhh!!!! aku suke sgt mereka
ad nina: idola
me: huhuhu
me: baiklah
me: aku carik skrg
ad nina: aku da addicted
ad nina: hari2 kene bukak tgk
me: macam amat dasat jer
ad nina: SUKE !!!!!!!!!!!!!
me: sabar2
me: aku mau tgk dulu


hoho.. skrg neh rasa cam music korea sgt diterima peminat. well aku pon suka gak lepak tgk KBS. tp yg paling aku prasan skrg neh music korea suma kuar dlm group2. menarik jugak.. macam Wonder Girls kan.. sampai adek aku awie pon bole hafal step awek2 tuh! hua3...tp lately aku agak bz sampai tv pon x sempat tgk aku... :(

haaaa..kembali kepada topik...aku ngn Ad memang gile menari. time matrik dulu pon penah wat gile nari para-para sakura kt dlm bilik time nak dekat final. [org len study, ktorg nari. xley nari dasat sgt, kaco org study] pasal mamat2 Super Junior neh rasanya sbb diorg cute n pandai nari~ sbb tuh la Ad sgt2 obses ngn mamat2 neh.mau tgk ker?? Let's dance...

video

p/s : oh tringat plak kat dikwan..dia amat minat rain~suma2 la pasal korea xpecially cute gurl~~ haihh...

6 November 2009

Pisau Cukur~

.

Oh my Louis Vuitton!!
aku MC semalam!! dan sebab itulah aku mampu pergi menonton Pisau Cukur yang awal2 lagi aku dah chup ngn incik ZAM masa tgk thriller dia. "ayg booking abg tuk pegi tgk fazura oke!" lelaki itu hanya mengangguk..hahaha..

Aku bukan nye D.H.F Fazura. tp minat la jugak.. hiu~ comel kot. Well pe kaitan PIsau Cukur ngn MC?? simple!! Bile MC leh tgk Pisau Cukur awal. hahaha...xde la. aku betul2 MC. masalah wanita yang setiap bulan datang. hahaha.. tp aku bukan stiap bulan MC oke! [bajet budak baik..] sebab teruk sgt, aku dpt painkiller yg agak koat.. telan 2 bijik, dah oke~

ptg cket bile da rasa oke, aku pegi tgk Pisau Cukur.. Well.. overall oke. best. awal2 tuh macam agak bosan.tp bile da tengah2 dah mula menarik..

Rasanya sinopsis cerita ramai yang dah tahu..tp gaya lakonan Maya (Bella) ngn Fazura (Intan) amat cute. Tapi rasanya aku xlepas pandang bile part Faqir.. Cute amat!! lakonan REDZA MINHAT. ntah ler rasa macam mengingatkan aku kepada seseorg ... <-- korang xpayah panaskan ayat neh, ZAM dah tahu sape...

4 out of 5 kot~ tp fazura 10 out 5 hahaha... gila obses!! Panasss!! Pegi la tgk Romantic Comedy!!



And this is Redza Minhat. cute rite??

7 October 2009

Kagom ahhh..

sape cakap kalo xpandai blaja xleh dpt duet byk..
sape cakap kalo hanya reti melukis cartoon xleh buat duet..
sape cakap kalo kite neh malas wat kije, kite neh dungu slamanya...
sebab sume org termasok yang berkata-kata itu jugak perlukan rehat..
perlukan gelak tawa.. perlukan kekagoman...
oke.. aku mengarot..sambung wat kije...
sile click pada orang lidi ini... kerana dia akan bawa anda ke dunia khayalan penuh dengan kekagoman..hahaha...



p/s : aku spend kat sejam asek replay aje..wahaha... Tq Tony paskan orang lidi neh kat aku..


6 October 2009

AidilFitri 1430 H - version III & IV Family Gathering

Maseh raya kan??? so x salah rasanya nak bincang hal2 yang menyeronokkan yakni Raya!! hahaha.. sangat amat gumbira...1st day Raya [Raya pertama] lepas salam2 raya, ktorg satu family NURARIF bertolak ke Penang yakni Kampung mama... memang sudah dirancang..suma WAJIB harusss berkumpul di Rumah Pusaka Arwah Tok Moyang ktorg. Dah lama rasanya x kumpul cemni. Seingat aku time aku kecik2 rebina, teramat meriah bile raya.sume org awal2 lagi dah balik kampung. Kire malam raya tuh memang dah ade kat kampung lah.. Alhamdulillah, kali neh berkat sokongan ahli keluarga, kami sume dpt kumpul lagi...happy memang teramat happy...acara ape eh aritu?? ade sesi suai kenal, persembahan,makan-makan pastu ade meeting keluarga..yesh!!!






Raya ke-7 is Habib's Family turn. ktorg berkumpul kat umah abg ipin [cazen aku yang suka nyakat aku...aihhh]. Abah & mama can't manage to come this gathering :( but they send me & Dikwan to be representative on behalf NURARIF's Family.
maybe ade yang tatau. aku ada keturunan jawa dari sebelah abah aku. so, aku sangat happy bile dpt jumpe diorg sume. rasanya dah sampai anak cucu neh dah xcakap jawa kot.. cuma tau cket2 lah... aihhh.. kne blaja balik neh...







29 September 2009

AidilFitri 1430 H - version II Pagi Raya!!

Pagi itu indah sekali,
Lepas subuh aje bertakbir raya,

Berebot toilet sudah semesti,

Sape lambat tobat kene marah ngn mama punya!!


Bile abah blk dr surau sume kene siap,

Tp aku maseh didapur tlg mama,

aduhhh!! kalot lah aku nak touch up,

free2 je kene jerit ngn mama...


aihhh...


turun breakfast tetap awal,

bezanya rasa bile kne makan pagi,
budak2 neh blasah men game di pagi syawal,
haa..padan muka diorg kene marah lagi...



wakakaka...

Gendang gendut tali rapia,
kenyang perot sukanya hati,
dah 8.30 neh jom p smayang raya,
kang nnt terlepas lagi...

oh.. tahun lepas ktorg sampai surau time tok imam bagi dah salam dah...



lepas solat pulang ke rumah,
niat dihati nak sambung makan la,

belom sempat ktorg nak jamah,

dtg pulak bebudakssss nak beraya " semekom...kami dtg nak beraya, xmo makan da..."




Belom sempat ckp dah bergenang,
xtahan sebak dowh bile mintak ampun,

tp adek2 aku bole plak wat lawak bangang,

kekonon diorg xde salah pape pun... <--hampehh!!




kagomnye aku ini punya pantun spontan,
kejap je buat terus jd entry,

ampunkan aku jika ada kesilapan,

oke dah..aku nak mintak diri...

ngeeeeee~



26 September 2009

AidilFitri 1430 H - version I (Besday Abah)

Salam...
saya sangat suke wat come back cemni... nama pon cuti raya kan.. seminggu bercuti, maka nak menulis pon ketandusan idea.. oh.. saya sgt sebok menjelang - semasa - selepas ari raya!! sibaik ade kusi urut, bole kasi urut pinggang yg asek nak krem je... hahaha... bajet sungguh dedikasi mengemas... lalala...
Oke Raya tahun neh ada ada 4 version!! haaa.. korang jangan terkejot...kali neh aku bawakkan 1st version dulu...Sok aku masokkan 2nd version punya... dan seterusnye... Korang masih igt 5 Sept lepas? oh itu Besday Mama Terchenta... dan 20 Sept yakni hari raya adalah besday abah terchenta... haaa.. celebrate 2 event dalam satu masa.. sangat terharu! sebab tu lah raya kali neh ada banyak version... Di usia 51 tahun, abah maseh kuat bekerja. alhamdulillah dan Dia memberi kesihatan kpd abah. maseh sehat walafiat...I love you abah...and i don't know how to describe it... neh masa besday mama aritu.. arini baru hapload.. aihh... xpe, sekalikan sume gamba... ---------------------------------------------------------------------- Neh besday abah plak.. malam raya... yayyy.. makan kek!!~ bersambung...