27 December 2009

sape carik gaduh, dia kene!!

haaa... sape yang berani kate aku x bahagia? sape yang berani cakap aku neh takot lawan bini bos aku? haaa... siapa yang berkata2 itu, amat silap lah mereka bersama labu2 nya...

nak jadi cerita, hari yang penuh bermakna itu [24 dec 2009] aku bersama2 incik kesayangan pegi la ke opis softsolvers itu..hajat dihati mahu mengutip kembali barang2 aku termasokla teddy bears aku yang banyak disana.

seperti yang ku jangka terjadi..
dia tewas sekali lagi...

hahaha..seperti yang dijangka, bini si bos yakni si senget sarab, telah awal2 pagi menanti kehadiran aku.. hahaha..dan dia bersungguh2 menghalau ZAM yang dtg tuk mengambil barang2... sungguh senget.. cam syial!!~ aku sumpah ko jadi Ferrari!! hahaha...bole aku jual ko!

ade ke lepas aku amek mp3 list aku, then aku delete dr pc, terus kene marah ngn that B!%$# sbb p delete file tuh. apekah??

"Why did u delete that file? maybe we need that file later! " - marah si sarab!
"Huh?? my mp3 list also u need huh?? " - balas aku sambil menjeling.
"Oh.." - bile si sarab tau dia da serbu x pakai helmet! hahaha..
"hey listen here. I wont take any project from here. i've been 2 years and I've my integrity. so please don't too worry. i don't need this project!! if u want sit here. just keep quite! and if u want to scold me,see first. hah!! stupid!" - laju ja aku balas. abes satu opis kot dengar~! lalala.. si sarab tu memang senget. sumpah aku kalo jumpa aku hunggai ngn batu!!

pastu dia carik salah aku sbb aku x balas email dia tanya bila nak benti... rasanya da 2 kali aku btau boss aka Deep yakni laki kepada pompuan sial neh...2kali face to face termasok 2 kali email. aku rasa diorg neh laki bini jenih x berckp kt umah..dia dok bla bla bla.. aku balas "talk to my hand!!~" ahaks.. i loike~

bole dia ckp aku neh cam budak2.. pasal gaji lambat pon nak mintak benti...bole dia ckp lambat 2-3 minggu ja pon... astagfirullahalazim.. sibaik pompuan neh x kena sepak[tampao] dan sepak [tendang] ngn aku. "hey pompuan [alamak termelayu plak] i think this problem starts from june and till now nothing improvement. u can said like that because u can take company money at anytime.but as possible i dont want to say like that.. but I think maybe sumone, take it from company funding and use it for personal issue..am I right??" haaa.. terus diam pompuan tuh and blah dr tmpat aku... nak cari gaduh agi.. kan da kena batang hidung!! igt aku tatau dia amek 50 ribu tuk masokkan anak dia kat skolah.. 50ribu satu sem oke!! siap bile nak anta audit bole p tuka2 nilai dlm tuh. pergi mampus laa..

setelah bertegang urat, [sibaik x men tarik rambot. tobat aku menang sebab org2 jenis neh diorg simpan rambot panjang..dah la ketiak basah!! bole plak p meeting ketiak basah?! padahal duk dlm opis ja pon. abes bau semerbak sampai aku wat rekod la tahan napas!!] aku cuba nak amek link2 dr bookmark aku... bukak2 je ternet da tus tus di putus kan.. hah!! aku tau si senget neh nye keje.


xper2..aku xrasa pon aku neh wat pape silap. aku just tuntut hak aku..tengok laa.. kalo x aku, orang len akan wat ko merangkak balik msia..dan yeah..aku pon balik dengan senang ati.. hahaha

sekian...

moral of the story : sila jgn bergaduh! x baik.. tapi bila dtg je manusia jenih cemni...baling je ngn botol kicap ke, kayu ke, batu ke..hik3..

and hey sarab! if u read this, remember, if u can do this to people, there will come 10 more people will against u!! and if it won't happen to u maybe it can happen to ur son. It's KARMA sarab!! KARMA!!!

7 Orang Baik Hati:

ain said...

Arni aku suka cite ko
mmg lawak ah pmpuan senget tuh
aku siyes tabik spring aa kt ko sebab brani ckp cmtu kt bini dia..
aaahahhahah gud job gal..
jangan risau rezeki kt bumi Allah ni ade kt mane2..

~@RniE~ said...

tenkiu ain.. haaa.. atas kekuatan ko jugak kot aku bole melawan.. hik3.. kalo yg dtg kt aku jenis baik ckp elok2, aku pon bole la ckp elok2. tp yg dtg aku aritu macam senget.. silap aribulan la dia jumpa aku...huhuhu..

Merg@s_Tua said...

sy pun tak sangka gak bila dengar arni sound dat bitch..

tau takut makcik tuh..haha!padan muka dia..

lalala~

takpe..lantak dia la.1 hari nanti dia akan merangkak balik negara dia tuh..

Pija said...

sarab? haha. bila baca laju laju boleh terbaca jadi arnab pulak :p

ok sekarang sila pergi ke agency modeling lah ayung ku yang tinggi lampai. hehe :p masyuk woo. tp zam pasti risao. haha :D

~@RniE~ said...

intan : huk3.. tuhla, sibaik intan da kua jugak.. cemna la liana kt sana.. aihhh..

Pija : hik2.. xleh arnab sgt comel..huuu.. wat modeling?!hik3.mati kne gelak ngn dikwan nnt..Zam oke ja.. ;D

Syuf-Fyq said...

Woooooooooooooohhh!!! Way the go sis!! *tepuk tangan lompat lompat* hak hak hak... happy daku tatkala membaca ini... :D

~@RniE~ said...

cyapik, akak bole bygkan cyapik melompat2 sambel bertepok2 kegirangan begitu.. hik3...cypik bernaseb baik tau sbb x jumpe si senget itu..

Post a Comment