17 February 2010

Dari Temerloh Ke France

Title aje macam cite Dari Jemapoh ke Manchester. Hahaha.. teringat pulak aku cite tuh..First time tengok kat umah Ijan @ Taman Uda. Time tuh Form 2 kot…sape x penah tengok.. silalah mencarik cerita itu…sbb rasanya 3 kali aku tengok, tiga kali jugak aku tido~ mungkin time tuh aku kurang berkeyakenan untuk bertahan tgk cite2 cemtu…

Kembali!! 15 February 2010, Kami ke Termeloh, Pahang..ohh.. kali ini kami tidak terbang bersama2 Jumper [Jumper sekarang berkhidmat menabur bakti di Kedah] kami, [Aku, ZAM, Ana, Beck, Wan, Yana, Farhah] bertolak dari Seri Kembangan jam 10pagi selepas bekpes…ini la incik hubby Aya.. manis orgnyer.. tp den tatau nama dia..walopon terpampang besao kat KAd Jemputan, still bole lupe and at last kat adiah tuh aku tulih "for Aya & Suami"


Rasanya masa ktorg kat wedding tuh cam kejap aje since, ramai gile org datang..makan pon ala2 aje sebab ade orang tgh berdiri tunggu turn nak pakai meja.. [ Pengajaran: sila jangan datang peak hour yakni ketika org kebuluran ] hahaha..

-barisan kehadapan yg paling kekenyangan-

well wedding Aya seriously meriah.. dengan ade kanak2 yang nyanyi2 sambel main kompang sangat mentakjubkan… kalo dak2 tuh kasi aku kompang, confirm aku ketuk kuar bunyi ntah hape2..

-I kne warning sbb ter 'usha mamat ensem disebalik kanak2 berkompang -

Lepas makan2, ktorg decide tuk pegi Bukit Tinggi.. yerla kan.. kalo nak ajak dari umah tuh sesaja nak bejalan g Bukit Tinggi xde maknanyer… confirm x lepas…

Ibu-ibu bapak-bapak Siapa yang punya anak Bilang aku aku yang tengah malu Sama teman-temanku Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***
Pengumuman-pengumuman Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

wOoii.. wOoii.. out of topic!! da la baru blk wedding member. alahai..nape tetiba ade lagu Wali Band Cari Jodoh neh?! [Honda City Ana ade lagu ini~ padahal Hot fm kot yg pasang] sebenarnye nak kasi nasehat :

"Kepada Ibu ibu bapak bapak yg punya anak, sila beri helmet yang betul dan menepati citarasa kepala anak anak anda "

-si baju hijau sedang menghafal sifir lapan,
si baju cekelat sedang berusaha keras memerhati Jalan dihadapan-


Kami teruskan pendakian yang amat mencabar kewibawaan..oohh.. sumpah aku seronot mendaki dengan berpakaian rasmi kebangsaan dan juga berHeeeeellsssssss... Gambar di bawah bukannya sekadar lakonan..tetapi dilakonan dengan betul!!

-kami adalah part timer model..sape2 berminat sile lah membuat temujanji dengan PA kami...-

Tidak kira siapa pun anda [walopon hanya sebagai model sambilan] anda harus berhati2 ketika meng 'usha mamat ensem. kerana ramai orang akan men snap gamba anda ketika anda meng 'usha...[sila belajar subject 'cover cemerlang' seperti membuat aksi lambaian ataupun flying kiss kepada peminat]

kami teruskan pendakian. tanpa jemu, naik dan turun bukit adalah lumrah... perjalanan yang dipikirkan jaOohh, rupanya agak dekat..tup2.. Dari Temerloh ke France menjadi kenyataan... Huureeeyyy~~


Pergilah kemana saje, satu dunia neh sekalipon, tetap ade China Town... tapi kali neh special cket sbb ade singa & Naga~ grrrr ngauuummm... [hape2 jer laa]


Tengah asyek menyaksikan naga2 itu menari...tetiba Ana mengadu lapa.... ntah hape2...potong btol~
-CheQ lapaq tomyam..kari kepala ikan..nasi kandaq ngn sirap bandung. mana nak carik kat France neh-

Rintihan itu didengari jejaka2 tampan [incik berdua sila jgn perasan] lalu terus merapati menu yg ade... setelah berbincang hampir 2 jam 25 min 36 saat, akhirnya menu utama mereka tidak menepati citarasa poket yg ade...hahaha... [harus berjimat untuk jangka masa panjang]


Setelah menjumpai makanan yang diidamkan [cik ana, nape kite x amek gamba time mkn eh??] kami pon makan...[yerlah ape agi mkn laa kan..da lapa..] tetiba aku terdengar bunyi kreng2 dari luar.. wohhh ade orang menang teddy bear!!!

Jom lalink~ I want it tOo... plezzzzz~

-I chOp yang neh. trusS I amek gamba ngn dia. I ngn dia, I cute lagi kan...-

-Incik GOjes sedang meng ugly duckling. I meneropong mane duck yg bole kasi I teddy td-

-Jangan Tegur!! I Hampaaaaa.... -

Kesimpulannye... I balik dengan kuciwa sbb xdpt teddy greeny. uwwaaaaaa...

T_T


7 Orang Baik Hati:

Ana said...

ohh jejaka tampan..perasantan kang dorang berdua tu kang..a'ahla kan,nape kta xhamek gmbaq kat kedai roti yg sgt2 la menyelerakan 2??sbb terlampau lapaq n penat beratoq nk dpt tempat duduk,xdak ms piki nk bergmbar2..hiiiiiiiii.. neway..utk misi utama kta sbnrnya,selamat pengantin baru utk aya n shalihin(haa ni nama hubby aya k?).wpun kami sekejap di temerloh,tp perjalanan kami pergi dan balik sgtla indah..wahh..sbb dpt ke.. FRANCEEE!!!ngehngehngeh.. :p

mama_fareen said...

nice picture..nice story..nice people.. huu..
arni..tak dan nak suh kem salam tahniah ke aya..:) selamat dah sorang lagi kawan kita..tahniah!

~@RniE~ said...

Ana-Chan: hahaha...tuh la penat berebot tempat mkn..2 kali lak tuh. bile da dpt tmpt, meja len abes suma kosong. Cet!! Tapi serious walopon kejap, tp cuti2 m'sia kite memang best~

Mama Fareen: Xper, At least ade jugak yg dpt dtg. Sorg lagi da masok club Mama Fareen~

cikHuda Comey.. ;p said...

oh cik arni...adakah zuleyana itu kawan kamu?

~@RniE~ said...

eh..eh.. cik Huda.. cemna kamu leh kenal cik Zuleyana? cik Yana tuh satu course ngn cik Arnie masa kat UPM. so dia kawan cik Arnie lah. hik3... skrg dia amat gorjes dan slim gitu~ I kagum!!

ayaa said...

hi my frens...love u alll...T-T

~@RniE~ said...

ayaa chan!!~ tenkiu for droppin' by... smoga berbahagia dengan status baru ;)

miss our old times together2

Post a Comment