18 March 2010

Rugi Bila Tak Ambil Tahu

Serious rugi kalau tak mahu ambil tahu. Hidup kita mesti begitu. Harus mengambil tahu. Jangan ambil lewa tentang benda-benda dan kejadian-kejadian di sekeliling kita. Lantak engkau lah, sampah tu bukan aku punya. engkau nak, engkau kutip. Tapi ade jugak segelintir yang lebih suka menyendiri. Seperti kera yang memakai subang = Kera Sumbang! Jangan begitu.


Jadi kita mesti ambil tahu tentang hal semua orang dan semua benda? begitu?

Tak. Tak.


Kita harus mengambiltahu tapi bukan menjaga tepi baju kain orang. ala kadar saje. Tapi motif entry disini bukan untuk itu. tapi lebih dan harus mengambil tahu tentang keberangsangan perkembangan teknologi masa kini [fine, Arnie da gune bahasa tertinggi].


Yup, Im in 'this' line. tapi sejujurnya aku tak terkejar segala teknologi yang ada.. takat pembacaan sikit-sikit tuh ada lah...tapi bila dah ade depan mata, memang excited untuk mengexplore sangat menterujakan.


Nak tahu ape kisahnye?


Hari ini nawaitu dihati ingin menghapdate tentang Wedding Sheemi Alaina.. tapi disebabkan Rikki rakan sedarjah di PMCare neh dah tukarkan CPU aku yg lama ke yang baru which is using Windows 7.. Visual more-a-like to Vista but more pantas dari vista - Menarik Bukan!! banyak bende lagi yang aku dah ternganga... FIne!!~


seperti dinyatakan di atas, I was tOo excited. then explore segala benda sampai mengabaikan nawaitu asal. T___________T



See.. ape yang I takjubkan...

Seeee.... Can you see how the Screen I meant Desktop changing the background? ade 6 background yang bole I customize! Verrrrryyyy good~ Ikot hati mau rekod aje.. :D

Dan antara ketakjuban saya juga ialah penterubahan Paint kuno kepada Paint yang sangat maju.. opkos lah kurang dari CS4. tapi kire bersyabas jugak..


sila lah gelakkan saya...
T_____________T

5 Orang Baik Hati:

muhammad multazam said...

hahahahahahahahahahahaha....jgn marah..kamo yg swoh kite gelakkan kan

Hantu Ulam said...

yup windows 7 mmg best..aku da gune dr memula die launch ari tu...dr segi visual mmg cool...tp lame2 aku da nampak da ade bugs skit2..tp still better dr Vista lol..hehehe...

~@RniE~ said...

incik BF, terima kasih sebab gelakkan saya..anda memang mengikot suruhan~ hahaha...

Puan hantu ulam: tuh laa, sangat mentakjubkan kan...aku baru gune so x nampak bugs agi.. ade bugs ke? sila beritahu~

lina said...

masih dalam ketakjuban ker??waaa...nak tuko gak...tapi kawan sedarjah anda tidak mahu tukarkan...

~@RniE~ said...

rakan sedarjah tuh nak tuka sekolah dah... kalo nak kene berbuat baik padanya... huhuhu...

Post a Comment