12 May 2010

IP MAN 2 vs IRON MAN 2

Entry kali neh rasa nak bercakap pasal movie yang tengah layan kt GSC, TGV and some more cinemas kat Malaysia neh.. Ohh.. bukan nak laga-lagakan.. dua-dua cerita neh adalah jalan cerita yang berbeza. kisahnye memang berkisar aja-aja fighting. tapi beza nya satu kisah zaman 50-an lagi satu terlampau maju sampaia tak tahu bila waktunya teknologi tuh akan wujud di bumi Malaysia neh..



Bagi aku kedua-dua cerita neh ada jalan cerita yang menarik. tapi aku, Ya AKU. aku lagi terkesan dengan jalan cerita IP MAN sebab IP MAN 2 adalah seperti yang di harapkan..pembawakan cerita tetap berjaya macam IP MAN 1 yg dulu. Rasa kemanusiaan, maruah bangsa dan sayangkan tanah air sangat diterap dalam cerita ni. walaupun disanjung tinggi tetap ada kerendahan hati. paling sayu bila musuh dulu boleh jadi kawan di masa sekarang. Sama-sama mengagumi dan hormat dengan kelebihan masing. Syabas...

Maaf! IRON MAN 2 kurang memberangsangkan seperti yang diwar-warkan. Rasa thrill IRONMAN 1 lagi lazat dari IRONMAN 2..yup, mungkin aku takde lah peminat setia catoon marvel. tapi sepatut nya lebeh banyak nilai-nilai harmoni diterapkan. kan..kan...jangan cepat menyerah kalah..kalau nak serah kalah baik jangan jadi super hero.kahkahkah..tapi ironman adalah kisah dongengan yang sewajarnya juga ada kisah putus harapan.. whiu~

Kalau korang tak tengok lagi cite neh pegi la tengok and judge sendirik setelah menonton..
so antara IP MAN 2 vs IRON MAN 2 sape menang? IP MAN lah~ 5 cahaya bintang tuk IP MAN & 3 cahaya bintang tuk IRON MAN 2. Ini adalah pendapat peribadi. kalau tak suka & saket hati bole keluar dari sini. :)


2 Orang Baik Hati:

Cik Ubi said...

haha..ak kan..ak kan..

download IP man dulu,pastu bru iron man 2..

tapi tgk irom man 2 dulu sebab teruje nga robot2 ni..

IP man baru tgk separuh je..hehe
tpi saintis rusia tu tuf r body die..besh2

~@RniE~ said...

kakakaka.. aku mendonlod jugak. tapi tak lepas2 lagik.

cik Ubi, kanak-kanak memang teruja tengok robot2 neh. hahaha..tapi tuh laa..saintis rusia tuh sgt tufff~

fiuhh..

Post a Comment