26 April 2009

Al-Fatihah....

Tanggal 24 April 2009, Wak Yah telah kembali ke-Rahmatullah. Wak yah, kakak kepada abah meninggal dunia setelah mengalami serangan tekanan darah tinggi pada Isnin lepas, dan tidak sedarkan diri selama 4 hari dan pada hari Jumaat yang barakah, tepat jam 9.25 pagi, Wak Yah aku meninggalkan dunia alam fana ini di hospital besar ampuan rahimah, Klang.

AllahuAkhbar!! Aku terduduk bile mama call btao yang Wak Yah aku dah xde. Baru aku plan nak melawat Wak yah kat hspital ngn Zam ari sabtu.semuanya sangat cepat. Alhamdullillah, kebetulan abah ngn mama memang ada disini, ada urusan kerja di KL. aku, Abah, Mama n Zam terus gerak ke arwah. Sume sedara cazen2 aku dah berkumpul... Ya Allah.. walaopun aku jarang2 balik ke kampung, tapi aku xdapat tahan.. mata ku bergenang ngn air mata...

Alhamdullillah, sume anak2 wak yah dapat terima kenyataan. cazen2 aku sgt kuat.. aku pun xsekuat itu rasanya. suasana paling hening bila anak wak yah yang bongsu, sampai dari Universiti Pertahanan Malaysia. Dia dihantar pulang oleh pegawainya selepas selesai final paper dia. sume xdapat menahan sebak bila tengok anak bongsu wak yah dtg dekat dengan arwah..dan semua org tahu, dia paling rapat ngn arwah.. Allahu AKhbar!!

kekuatan mana lagi yang boleh diambil.Tapi tiap yang datang ujian itu pasti ada hikmahnya.. dan keluarga Anak Cucu Tok Habib berkumpul lagi.. dan kali ini di uji dengan satu pemergian... Kekuatan sesama keluarga di tautkan, dukukuhkan.. membina semula kekuatan itu..dan tali ikatan ini xkan putus.. Kami akan berkumpul lagi. dalam suasana serdehana.. kenduri tahlil untuk arwah.. semoga Allah menempatkan arwah Wak Yah, arwah Datuk, nenek, tok, tokwan.. di kalangan orang yang dikasihi oleh-MU..insyaAllah..

Al-Fatihah...

0 Orang Baik Hati:

Post a Comment